Revize elektro vás nechrání jen před úrazem elektrickým proudem

Kdybychom vypisovali anketu, jaké služby považujete za nejvíce přínosné, a které naopak za takové, bez nichž byste se dokázali obejít, vznikl by zajímavý seznam, z něhož bychom mohli odvozovat i přínos určitých profesí. Nechceme rozhodně nikoho urážet a k něčemu nabádat, jen bychom se rádi zamysleli, jak zásadní pomoc mohou poskytnout revizní elektrikáři. Ceník revizí elektro je dostupný každému z vás a lze z něj vyčíst informace, co taková revize obnáší. Z ceníku se ovšem nemusíte dozvědět, proč tuto proceduru podstupovat v pravidelných intervalech, a proč je tak přínosná.

elektrikář při práci

Zřejmě vás v této souvislosti napadne zabránění smrtelnému úrazu elektrickým proudem, to jistě, a bezpochyby je to primární důvod, proč se něco takového vůbec provádí, ale ve hře máme ještě majetek, o který můžete přijít během několika desítek minut. Představte si, že docela obyčejný zkrat vznikne ve vaší domácnosti v době, kdy neste doma, elektrický oblouk zažehne plamínek a máte-li nablízku cokoli hořlavého, je to doslova pohroma. Takové události se stávají, jsou stále uváděny v hasičských statistikách, ona stačí opravdu jen zkratovaná zásuvka, například s hliníkovými vodiči, které nemají dotažené šrouby na koncových spojích, a zásuvka může být v blízkosti záclony, koberce, dřevěné lišty, lůžkovin atd.

elektrikářské nářadí

Předejít takovým situacím je ovšem velmi snadné, elektrikář je v první řadě profesionál, musí prokázat své znalosti i dovednosti k vystavení patřičného certifikátu, a můžete si být jisti, že vás upozorní na chyby, které děláte doma se spotřebiči, a na problematické záležitosti ohledně elektrických rozvodů. Může vám doporučit jistá opatření, aby k požárům ani velmi vážným úrazům nemohlo dojít, a abyste si v poklidu mohli užít třeba svou dovolenou, když se chystáte vyjet někam k moři a vzdálit se z domova, dejme tomu na celých dlouhých čtrnáct dnů.